Tänkbara tillverkare och material-leverantörer för visir och andra ögon/ansiktsskydd

En diskussionstråd (“topic”) avsedd för att visa och diskutera…

  • tänkbara svenska tillverkare och deras tillgängliga tillverkningsmetoder och erfarenheter
  • tänkbara material-leverantörer/tillverkare

…för visir och andra ögon/ansiktsskydd. Så att de kan hittas och hitta varandra.

Inkludera gärna länk till hemsida eller annan kontaktinformation och meddela gära företaget att du nämnt dem här, I denna tråd räknas inte sådan infomration som spam/reklam.

I kategorin #parter kan man beskriva mer generellt om tillverkare, leverantrörer etc oam man vill berätta om vad de kan göra mer än just sådant som rör visir ögon/ansiktsskydd.

Vet inte hur relevant detta kan vara men har pratat med en kontakt (företag) som estimerar att de exempelvis omgående kan få ut uppemot 3000~ visir per dag i Stockholmsområdet, av den enkla “fräsmodellen” som postades i en annan tråd, men har andra möjligheter utifall det skulle vara aktuellt att tillverka material för stansningsmaskiner t.ex.

Tillverkningsmetoder:

  • CNC-fräs, både för metall och plast
  • Böjning av metall
  • Böjning och formning av plast

Kontakten är ett familjeföretag med flera anställda som har det tufft såhär i kristider då de inte får in några jobb (kunder har dragit sig ur pga osäkra ekonomiska läget), så de hoppas på ersättning, men priset kan bli relativt lågt.

Hemsida saknas! :confused:

Kanske kan Makerspace linköpings eller Stockholms Makerspace leverantörslista i wikin vara till hjälp? https://wiki.makerslink.se/Leverantörer
https://wiki.makerspace.se/Leverantörer_av_material_för_bearbetning

Ja, men nu pratar många att man ska ställa om. De blir svårt för oss som ställer upp frivillig att hjälpa till företag att skaffa ordrar. Behovet av sjukvårdsmaterial är stort. Det som jag rekommenderar till dem är att dem tar fram en tillverkningsplan och hör av sig till socialförvaltningen som koordinerar de flesta inköp just nu.
Jobbar inom läkemedelsindustrin och mina chefer gjorde samma sak. Det gäller att visa att man är tillgänglig för att förse med det som behövs.

I Region Östergötland kör vi flera spår samtidigt, vi dammsuger marknaden efter befintliga produkter och pratar med tillverkningsföretag av alla slag via vanliga och ovanliga affärsuppgörelser.

En ska vi vill åstadkomma med första deluppdraget i pandemihacket är att erbjuda en lite ovanligare väg:
öppna designalternativ (open source/hardware) där tillverkare kan ta färdiga öppna testade lösningar och dra igång produktion istället för att tillverkarna ska behöva chansa på att göra egendesignad lösning som man sedan ska lyckas sälja in. Öppna lösningar kan dessutom vidareutvecklas av en community. En lego/uppdrags-tillverkare kan med bra öppen design tillgänglig dessutom ta saken lite mer i egna händer istället för att jobba åt ett produktbolag…

Hej Erik, var i kontakt med din kollega, vi (https://wematter.se/) är gärna med och bidrar och kan utvärdera olika öppna designer om de kan gå att tillverka i 3D-skrivare eller inte. Har kollat lite på ventilatorer och ventiler.

2 Likes

Forum för tillverkare i plastbranchen. Många verkar redan igång.

1 Like